ridit ut ensam!

Red ut själv på Scarlet igår, aldrig gjort det förut då det inte gått. Men hon var så duktig, gjorde ingenting! Kändes att hon tvekade vid stallplanen med då smällde jag 2 ggr med spöt snabbt sen travade vi ut. Bättre att trava nästan då tänker hon inte lika mycket. Hon var pigg men skötte sej hela ridturen även när det höll på och sågas med motorsåg inne i skogen, duktig liten häst!
Så otroligt skönt att iallafall kunna rida ut själv faktiskt, man blir så beroende av att man alltid måste ha nån att rida med annars.

Skolan nu, klassråd och prov kvar sen hem och stallet och rida ut idag igen.



Nya sadeln på bild också fast jag har inte köpt den än och är inte helt säker på om jag ska de eller inte än heller. Den ligger inte helt hundra (tror den är för bred så den ligger an för lång ner och därmed blir trång) men med en fårskinnspad så den kommer upp lite ligger den okej. Den är väldigt skön att rida i iallafall, sitter superbra och alldelles lagom med knästöd i den :) Ska känna efter lite mer, måste rida på banan med den först och det blir imorgon eftersom jag var tvungen att rida ut 4 dagar.

Klanthästen

I vintras ramlade ju Scarlet omkull 3 ggr! Så kanske inte så konstigt att hon dragit på sej nåt i kroppen. När ja berättade de sa hon att då kanske vi hittar mycket då men de gjorde hon ju inte. Men iallafall en gång stegrade hon över med mej, en gång ramlade hon när ja longera o en annan gång blev hon rädd när vi va ut och gick så hon sprang ut på vägen där de var blank is och ramlade.. Men måste ju inte vart för de men de kanske inte har vart till hjälp direkt. Hon sa att de är en svaghet också de där att hon va ojämn så kan hända att man får ta bort de fler gånger om hon känns konstig igen. Igår då såg ja att hon va svullen i ett bakben, åh! Hon sparkade nog till sej själv när ja släppte henne på banan och hon sprang som en galning. Men tror inte hon var halt så bara röra på de så försvinner de nog, inget ovanligt att hon inte har koll på benen sötnosen!


Jobba jobba!

Jobbar och städar! Slutar om 20 min och då ska ja först hem och äta lite tacopaj och sen stallet!



växa växa



Scarlet är lite ojämn, tror hon växer lite :) Hon får gärna växa och bli typ 170cm! haha kommer inte hända men. Tycker hon är alldelles lagom stor men större skulle inte göra nåt om hon var ändå faktiskt. Men hon har ju 1 och ½ år på sej att växa lite till, tror dom kan växa tills dom är 6?  Måste mäta henne någon dag så man vet på ett ungefär hur hög hon är. Typ asspetsig rumpa har hon dock haha? Vi jobbar på att runda till den ;)

kiropraktorn

Kiropraktorn kom idag istället, Scarlet var lite ojämn i bäckenet och var det som gjort att hon blevit öm i en muskel i ryggen. Annras sa hon att hon såg fin ut! Så de var bra, ska rida ut nu i 4 dagar lite lätt(på min lugna häst jadååå;)) Sen börja rida lite lätt på banan och så köra på som vanligt sen. Så kommer hon om 2 veckor och kollar så de inte kommit tillbaka igen. Hon körde igenom hela henne idag ändå och Scarlet verkade tycka de var skönt med laserbehandling :)
Imorgon blir det jobb kl 6-12 ungefär sen till stallet och rida ut och till karlstad och lämna tillbaka sadeln efter det och hämta den andra sadeln och på kvällen hem till linnea för skräckfilmsmys med henne och nathalie =)

min goaste häst!<3


lera!





snygg blir man när man rider sist i galopp i leran!


sadelbyte på g

Får pengarna tillbaka för min sadel, tur! Ska in och lämna tillbaks den på fredag och hämta med en från Scarlets förra ägare och prova som har passat henne förut. En prestige sidney :)
Efter skolan idag ska jag skynda mej till stallet och fixa där, Scarlet får vila. Sen med emma till nysäter och rida ut med henne. Rida ponny så kul! Red honom lite i helgen också, vart helt slut typ! Ganska seg, är inte bra på att rida sega hästar så de var bra träning för mej ;) Hoppade några skutt också och då var de lite mer fart :)

På fredag blir det lite jobb också och så kommer kiropraktorn till Scarlet. Så denna vecka löste sej bra! Tur ja får jobba in lite nya pengar iallafall när jag blir av med typ alla denna vecka haha.


ny mat

Scarlet är väldigt svår att få upp i mer hull då hon inte är något direkt matvrak. Hon får 12kg hö (mer äter hon inte upp) sen var jag och köpte lusern och olja häromdagen som hon ska få börja äta också. Sen får hon krafft grov 125 som ska vara den kraften som gör dom ''tjockast'' haha. Lusern ska ju vara väldigt bra för hästar som är svåra att få i hull och till sånna som inte orkar äta mer hö än dom får.
Så nu ska hon få ½kg kraft på morgonen, 1kg lusern(uppblött) på eftermiddagen + 2dl betfor och olja, sen ½kraft på kvällen tror jag. Känns som jag kommer få en rätt pigg häst hehe!

Roligt att hon ska få gå utan ryttare hela den här veckan också hade ja tänkt haha ;) För att få bort det i ryggen(+att ja inte har någon sadel typ...), ska ta ut massören och kanske också kiropraktorn. Så blir longering, tömkörning och promenader tänkte jag! Imorgon ska jag ringa om sadeln, tänker säga att ja vill ha pengarna tillbaka och tänker inte åka dit en gång till för någon utprovning för de funkar inte!!
Klicka på bilden för att stänga


Botorp och galen hoppning :)

I torsdags red jag och angelica till botorp. Det gick väldigt bra faktiskt! Att gå under tunneln tyckte Scarlet var läskigt först då det kom lastbilar ovanför men sen sprang hon igenom den av sej själv. Det läskigaste var stenar som ställts ut längs grusvägen för att hindra bilar att åka där haha ;) Red sen på hoppbanan där, älskar att rida där det är så stort :)

Sen idag då skulle jag ha hopptränat i botorp men strök mej. Scarlet växer just nu, hon är väldigt hög bak så jag antar att hon gör det iallafall ;) Och hon känns inte helt som vanligt, igår var hon galen när jag hoppade henne hemma. Dels för att hon vilat dagen innan men sen stog hon liksom still och studsade och gick inte att svänga, ryckte tyglarna ur handen på mej, fick inte ta i henne alls. Hoppade typ en gång med långa tyglar och en gång med en hand, haha så.. Hade inte fått ut nåt av den träningen, hon kanske har växtvärk. Sen kände jag i torsdags också att hon började studsa när jag skulle svänga i det varvet så känns som nåt inte stämmer riktigt så det kändes inte rätt.
Fast ångrar mej nästan nu för är så sugen på att träna! ;)

Hon sänkte också ryggen när jag tryckte på ett ställe. Så får se om hon ska få ta de lite lugnt ett tag+få en massage :)


hoppträningen idag

Gick sådär, Scarlet lyssnade inte för fem öre på mina avsaktningar i början, fick inte stopp! Och jag red inte särkilt bra, vinglade iväg och sådär några gånger men ja helt okej gick det väl. Tyckte vi var lite många, man fick liksom svänga och stanna hela tiden,känns som man bara sitter och drar. Men besviken på mej själv som red så dåligt, tappade typ lusten för den där jävla sadeln men skulle skitit i de, men nya tag och bättre ridning från min sida får de bli på söndag då vi ska träna i botorp!

Har beställt hem en gelpadd nu till sadeln som ska höja den fram för den ligger inte bra.. Har haft den 2 veckor det är ju seriöst otroligt! Men den ligger nästa helt på manken när jag sitter i den och det är verkligen inte bra, vill inte ha någon sadel som ligger halvdant en sadel ska ligga bra! Dock blir min mamma tokig på att alla sadlar bara passar några veckor så hon vill gärna inte åka in och köpa nytt vilket jag kan förstå det vill inte jag heller, kan ju bara inte ha varit bra utprovningar.. Men testar med denna padd iallfall annars vet ja inte, får ja åka in på något vis och lär ju få jobba ihop lite pengar för vill helst ha en prestige isåfall och finns enbart nya. Och får ju tyvär inte ut nypriset för denna fast den bara är använd några veckor. Men hoppas de funkar bättre med padden hur som helst!

Ska plugga lite nu och vänta på att rikard kommer :)


Uteritt

Red ut idag med Scarlet tillsammans med angelica och gelina. Det gick bra dom var duktiga dom små pollarna! Fast blev några vändningar o snurrningar osv men framåt kom vi tillslut! Ritigt nöjd med Scarlet, att hon gick fram efter att hon blivit rädd för en hund samt en snurra och så kanske de va nå mer. Fick gå på henne rätt ordentligt med spöt några ggr för att få fram henne men så gick hon fram rätt snabbt, gäller att vara med snabbt när hon vänder osådär.
Nu blir det tyska plugg inför prov imorn, adjektivets böjning eller nåt askrångligt äre hur som helst!

Helgen

Hoppade Scarlet i lördags, det gick så bra! :) Hade ett räcke på ena långsidan och på andra ett räcke och en oxer med ett galoppsprång imellan. Hon ville gärna rusa på mot kombinationen men försökte få henne att vänta och lägga henne rätt. Höjde upp oxern till ca 1m-1.10m nånstans runt där tror jag det var i slutet och då hoppade hon så himla fint! Då kändes det verkligen som ett språng, hon har ofta benen och kroppen lite överallt och vill bara hoppa fort över hindren men nu när det var något lite högre kändes det jättefint.
I söndags när jag red gick det inte bra istället, hon var så jäkla pigg och bara sprang på och jag hade inget tålamod alls. Gjorde galoppombyten i snett igenom vilket gick bra men sen gav ja upp. Igår fick hon springa lös på banan med en boll men den fattade hon inget av, tråkhäst! Longerade också ca 10 min med pessoa sele men fattade inte hur man spände den mera så gick inte så bra, haha osmart märkte att det var hur lätt som helst sen ..


vet att jag har ett problem..

Med att bestämma mej var jag ska blogga, haha! Hittar verkligen ingenstans som jag verkligen trivs med att blogga på. Ska försöka hålla mej kvar här nu, hehe! Har studiedag imorgon, skönt!
Nu ska jag försöka mej på att skriva ihop ett CV och söka lite olika sommarjobb, vad vet jag dock inte men måste ha något!


RSS 2.0